
|
|
Jeho história je rovnako zaujímavá a prekvapivá, ako jeho výživové hodnoty a blahodárne účinky.
Stopy po popcorne (praženej kukurici) boli objavené archeológmi v Novom Mexiku, ktorí jeho pôvod odhadujú až na 5000 rokov. Ako prví objavili čaro popcornu starí mexickí indiáni, tí dokonca popcornom uctievali svojich bohov pri rôznych rituáloch nad ohňom a stal sa pre nich každodenným pokrmom. Pre indiánske kmene bol proces pukania veľkou záhadou a predpokladáme, že to je dôvod, prečo bol súčasťou ich modlitebných rituálnych tancov. Avšak, my už dnes veľmi dobre poznáme to “tajomstvo“ pukania chutného popcornu. Neskôr s ním indiáni začali obchodovať. Jeho populárnosť sa viac a viac rozširovala po celom svete a tak postupne stal neoddeliteľnou pochúťkou, či plnohodnotnou potravou aj naších slovenských domácností. Dnes vieme, že sa hodí pri každej príležitosti, malej a rovnako pri veľkej udalosti. Od 90 rokoch minulého storočia, sa popcorn stal na Slovensku veľkým hitom.
|